1. MFC-functies
  2. Verblijf
  3. ‘Geluk en toekomst’ voor onze jongeren en medewerkers: daar gaan we samen voor.

‘Geluk en toekomst’ voor onze jongeren en medewerkers: daar gaan we samen voor.

Ons verblijf ‘StudiJO Kouter’ start op 1 september 2019 en zal dan voor de eerste keer jongeren residentieel opvangen.  Het lijkt misschien nog ver en lang, maar een jaar is zo voorbij en de tijd vliegt.Vijf enthousiaste medewerkers, met name teamcoach Lieselot De Fruytier en de opvoeders Jeremy Moiny, Joyce Holvoet, Jerina De Wilde en Kim Lapeire zijn al helemaal klaar om erin te vliegen. 

De ploeg zal tegen de opstart nog versterkt worden met twee halftijds nachtbegeleiders. 

Door het uitblijven van PVF (persoonsvolgende financiering) voor minderjarigen betekent de opstart van het verblijf wel dat dit gevolgen zal hebben voor de dagopvang in De Hoge Kouter. 
Concreet betekent dit dat het MFC het met 6 fulltime medewerkers minder zal moeten doen. 
Tijd dus om de dagopvang en de dagbesteding ANDERS te ORGANISEREN. 
Geen evidentie natuurlijk, maar gelukkig kunnen we een beroep doen op ESF. 
Dankzij een goedgekeurd ESF-dossier hebben wij Peter De Greef en Hade Bamps van LEVUUR kunnen aanspreken, om ons te begeleiden tijdens dit veranderingsproces. 
We selecteerden al een ‘regiegroep’ die bestaat uit opvoeders van zorg/structuur, OV1 en OV2, therapeuten, teamcoachen, trajectbegeleiders, administratie, onderwijs en een directielid. 

Op 1 oktober zitten we voor de eerste keer met zijn allen samen en geven we de aftrap voor een hopelijk heel boeiend en interessant traject.

 

VAPH

KOCK De Hoge Kouter
Bad Godesberglaan 19
8500 Kortrijk

T 056 24 38 60
F 056 20 02 49
info@dehogekouter.com
©KOCK De Hoge Kouter - 2019