1. MFC-functies
  2. Verblijf
  3. Verblijf

Verblijf

Ons verblijf komt er!

Na heel wat jaren (lees: 15 jaar) dromen van een verblijf in De Hoge Kouter kregen we begin 2017 het goede nieuws dat de bouwvergunning goedgekeurd werd. Er komt een verblijf voor 27 jongeren met een beperking in de Olmenlaan in Kortrijk. Er worden vier leefgroepen voorzien en drie studio’s waar de nadruk zal liggen op het zelfstandig leren leven.

In april 2017 startte de eerste bouwfase, namelijk het met de grond gelijk maken van het bestaande gebouw. Er werd ondertussen een openbare aanbesteding uitgeschreven en in september 2017 werd de aannemer aangesteld. Sinds eind januari 2018 zijn we gestart met het bouwen. Op 28 maart 2018 werd ook de naam bekend gemaakt. Na een wedstrijd waar heel wat respons op kwam, viel de beslissing op StudiJO Kouter.

Het is de bedoeling dat StudiJO Kouter open gaat in de zomer van 2019. Definitieve inschrijvingen kunnen wij echter nog niet opnemen. Geïnteresseerden kunnen dit wel melden aan De Hoge Kouter, maar dit is zonder enige garantie op een plaats. Dit zal pas ten vroegste kunnen vanaf januari/februari 2019 en daarbij zullen we sterk moet rekening houden met de voorrangsregels die vanuit de overheid vastgelegd worden.

Het komende jaar zullen we vooral inzetten op de inhoudelijk kant van StudiJO Kouter. Op die manier hopen we zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een nieuw avontuur in De Hoge Kouter. We willen met een sterk en enthousiast team een warme plek voorzien voor de jongeren die nood hebben aan een verblijf.

 

VAPH

KOCK De Hoge Kouter
Bad Godesberglaan 19
8500 Kortrijk

T 056 24 38 60
F 056 20 02 49
info@dehogekouter.com
©KOCK De Hoge Kouter - 2021